Evita V800

Искусете го следното ниво на работа на вентилаторот. Evita® V800 комбинира вентилација со високи перформанси со естетски дизајн што овозможува брзо и ефикасно работење. Од првиот почеток на заштитна вентилација на белите дробови до интеграција на работното место за интензивна нега во центарот на грижата за пациентот.

Принцип на работа и кориснички интерфејс:

Брилијантниот кориснички интерфејс во комбинација со ажурирана стаклена технологија на допир поддржува интуитивно работење.

 • Брзо и безбедно работење дури и во најстресни ситуации поради интуитивниот пристап до менито и до поставките и до вашите клинички податоци.
 • Сите податоци за пациентот, алармите и трендовите се целосно евидентирани. Погодно се извезува преку USB интерфејс.
 • Префрлете се помеѓу повеќе конфигурации на преглед со допир на прст.
 • Чекор-по-чекор водство ве води низ секоја постапка.
 • Лесно се чита и навигира благодарение на нашиот нов концепт во боја и стаклен дисплеј на допир.
 • Алармното светло од 360 ° трепка во бојата на соодветниот приоритет на алармот и е видливо од секоја насока.

Рана мобилизација и транспорт на пациенти:

Поддршка од непосреден, флексибилен транспорт на пациентот преку изборни хардверски компоненти и рана мобилизација.

 • Единица за снабдување со гас GS500
 • Единица за напојување PS500
 • Спојка за кревет
 • Транспортна единица за снабдување

Заштитна вентилација на белите дробови:

Нашите сеопфатни алатки за третман помагаат во поддршката на вашата стратегија за заштитена вентилација на белите дробови.

 • Заштитна вентилација на белите дробови за возрасни, деца и новороденчиња: инвазивна, неинвазивна и со О2-терапија
 • Напредно следење на белите дробови и дијагностички карактеристики (Smart Pulmonary View or Low Flow manoeuvre)
 • Приказ на регионална дистрибуција на вентилација со PulmoVista® 500
 • Алатки за регрутирање (на пр. QuickSet® и PressureLink) и поддршка за одлука за терапија со трендови здив по здив (PEEP, EIP, Vt, Cdyn)
 • Фокус на крајниот експираторен волумен на белите дробови со PC-APRV со AutoRelease®
 • Волуметриски мониторинг на СО2 (VCO2, VTCO2, Slope Phase 3, Vds / VTe)

Ефективно одвикнување:

Поддршка на синхронизиран начин за брзо и ефикасно одвикнување.

 • Автоматско одвикнување со SmartCare® / PS
 • Зголемена варијабилност во спонтаното дишење преку поддршка на променлив притисок или поддршка на пропорционален притисок
 • Олеснување на спонтаното дишење преку „концепт за простор за дишење“ со пр. Гарантирано автоматско течење ® или јачина на звук
 • Автоматската компензација на цевката (ATC®) компензира за отпорност на вештачки дишен пат
 • Проценка на одвикнување преку RSBi, P0.1 и NIF

Поврзување:

Замислуваме иднина на акутна нега каде што медицинските помагала се поврзани како систем. Интероперабилноста помеѓу различни уреди може да помогне да се избегнат медицински грешки што може да се спречат и потенцијално сериозни неефикасности. Новиот стандардизиран мрежен протокол со име SDC ја прави безбедна и динамична поврзаност во болницата што ќе овозможи интероперабилност на медицинските помагала во иднина.

Нашиот прв чекор ќе биде поврзување преку CC300:

 • Целосен експорт на податоци HL7 во HIS: сигурност и размена на висококвалитетни податоци во стандардизиран формат помеѓу медицински помагала и EMR.
 • Иднина-докажана отворена поврзаност: стандардизирана и безбедна комуникација помеѓу медицински помагала со високо ниво на компјутерска безбедност.

Сеопфатни услуги:

 • Сеопфатните услуги опфаќаат широк спектар на решенија за услуги пред, за време и по инсталацијата на вашите купени единици.
 • Product Service: т.е. одржување на уредот
 • Professional Service: на пр. IT консултации и системска интеграција
 • Обука за нашите производи и услуги
 • Дигитални услуги: на пр. мрежно-базирани услуги и анализа на податоците на уредот