PERSEUS A500 – Aнестезиолошка единица

Perseus® A500 – Запознајте ја најновата машина за анестезија од Dräger – Perseus A500. Комбининација ја докажаната технологија за вентилација со најновите подобрувања во ергономијата и системската интеграција со напредна, лесна за употреба платформа за анестезија, дизајнирана заедно со експерти од целиот свет за да го насочат работниот тек на анестезијата.

Напредна вентилација во операционата сала

Технологијата за вентилација TurboVent 2 на Perseus A500 го поддржува континуумот на вентилација со квалитет на ICU во сите категории на пациенти. Вентилацијата за ослободување од притисок на дишните патишта (APRV) и Volume AutoFlow ви овозможуваат да продолжите со заштитната вентилациона терапија во операционата сала. Новиот дизајн на системот за дишење на машината за анестезија ги олеснува брзите промени на концентрацијата на гасот за да ви помогне да управувате на случаите со сигурност и им овозможува на пациентите да дишат спонтано во секое време.

Подобрена ергономија на работното место

Perseus A500 нуди дарежлив, добро осветлен работен простор за документација и организација на додатоците. Со големи фиоки, куки и различни опции за полици, има доволно простор за складирање и управување со додатоците. Интегрираните кабелски канали на машината за анестезија и дефлекторите на касторските кабли ви помагаат да одржите работен простор без неред. А новодизајнираниот систем за дишење на Perseus A500 може да се расклопи и повторно да се состави во само неколку едноставни чекори.

Флексибилна поддршка на работниот тек

Функциите за поддршка на работниот тек на Perseus A500 се дизајнирани да ја насочат и поедностават вашата рутина. Неговиот флексибилен дизајн поддржува различни опции за монтирање на монитори, клинички ИТ хардвер, полици и столбови за IV пумпи за најдобро да одговараат на вашите потреби. Заедничкиот кориснички интерфејс помеѓу екранот на вентилаторот, системот за следење на пациентот и клиничките ИТ компоненти промовира брзо клиничко прифаќање и интуитивна контрола. И целосно автоматско само-тестирање базирано на тајмер го подготвува апаратот за анестезија уште пред да бидете во операционата сала.

Алатки за анестезија со низок и минимален проток

Алатките за анестезија со низок и минимален проток ( low-and minimal-flow anesthesia ) на Perseus A500 се дизајнирани да го подобрат клиничкото, финансиското и влијанието врз животната средина на испораката со анестезија. Неговиот Low Flow Wizard ги води лекарите до најмал можен проток на свеж гас за да може да се минимизира потрошувачката/трошокот на анестетичкиот агенс. И загреаниот систем за дишење на машината за анестезија е дизајниран да ја намали кондензацијата особено за време на продолжени случаи.

Награден дизајн

Perseus A500 е награден со две главни награди за дизајн: „iF product design award 2013“ во категоријата „медицина / здравје+нега“ и „red dot design award 2013: best of the best“ во категоријата „Наука за животот и лекот.” Двете награди се вбројуваат меѓу најважните меѓународни натпревари за дизајн и не само што го оценуваат квалитетот на дизајнот, туку и аспектите како што се безбедноста, ергономијата, функционалноста, степенот на иновативност и еколошката компатибилност.