Savina 300 Select

Dräger Savina® 300 Select (cо оваа конфигурација) ги комбинира независноста и моќноста на системот за вентилација управувана од турбина со софистицирани режими на вентилација. Неговата широк спектар на одлики и додатоци поддржува опсег на пациенти од бебиња * до возрасни. Големиот екран на допир во боја и интуитивниот оперативен систем кој се концентрира на воспоставени одлики од висока класа ја прават конфигурацијата и работата многу едноставна.

Лесен за употреба:

 • Интуитивен за едноставна работа и брза конфигурација
 • Стандардизираниот кориснички широк интерфејс на Dräger обезбедува доверба во користењето и го намалува времето за обука
 • Брза оперативна подготвеност со автоматска проверка на уредот
 • Безбеден и брз почеток на вентилација благодарение на однапред поставената конфигурација за почеток, заснована на висината на пациентот или категоријата на пациент
 • Интелигентно управување со алармот за брз одговор на ситуациите на аларм кај пациентот
 • Мазни и запечатени површини за лесно чистење и дезинфекција

Високи перформанси на вентилација:

 • Софистицирани режими на вентилација за критично болни пациенти (на пример, PC-APRV, VC-MMV, AutoFlow®)
 • Засиленото откривање на активирањето и прецизните поставки за вентилација овозможуваат вентилација на бебиња почнувајќи од 5 кг телесна тежина
 • Автоматска компензација на тубус ATC® ја намалува работата на дишењето кај интубирани пациенти со спонтано дишење
 • Спонтано дишење без стрес со одлично време на одговор на активирањето благодарение на турбината
 • Слободно дишење со AutoFlow во волуменска постојана вентилација на минимално ниво на притисок
 • Неинвазивна вентилација (NIV) е достапна во сите режими со многу брзо време на одговор на напорите на пациентот
 • Не е потребна промена на уредот во случај на изменета вентилациска терапија: О2-терапијата овозможува апликација на кислород со постојан проток
 • Проширени графички способности со петелки, трендови и дневник

Независна од напојување со централен довод и ел. енергија:

 

Вградена турбина со брзо време на реакција и континуирана испорака на голем проток до 250 L / min

Пет часа независна вентилација поради вградени и надворешни батерии

Транспортна единица за снабдување со која може брзо да се прицврсти за ергономско ракување на боци со гас

Спој на кревет за брзо поврзување помеѓу вентилаторот и креветот на пациентот

Low Pressure Oxygen (LPO) за вентилација без централно снабдување со гас