Oxylog® VE300

Практичниот и лесен за користење Drаеger Oxylog® VE300 е направен за да се соочи со вашите предизвици во претклиничките услуги за итни случаи Со сигурна технологија за вентилација, стабилност и интуитивно работење, ви обезбедува сигурна и безбедна помош во итни случаи.

 • Сигурен дури и под екстремни услови на работа (-20 до + 50 ° C)
 • Вклучувањето на апаратот е во три чекори, трае помалку од 10 секунди
 • Проверката на уредот трае помалку од една минута
 • Претходно поставени параметри за брз почеток на вентилација (возрасен, дете, новороденче)
 • Батерија што може да се замени и да се полни за работа до 9 часа
 • Мала потрошувачка на кислород благодарение на технологијата DuroFlow *
 • Лесно достапна документација со Bluetooth и USB интерфејс: податоци за пациентот, тест на системот, снимки на екранот
 • Практични додатоци достапни како опции: појас, монтажа на носилки, торба за додатоци, полнач за батерии
 • Ергономска рачка за носење директно над тежиштето на уредот

Лесен за носење, вентилација со брз почеток

 • Екран на допир во боја
 • Копчето за ротација на дисплејот за 180 °
 • Контролирана волуменска вентилација: VC-CMV / VC-AC, VC-SIMV
 • Контролирана притисочна вентилација: PC-BIPAP **
 • Спонтана поддршка на дишење: SPN-CPAP / PS со NIV
 • Поддршка на притисок: PS
 • Режимот CPR може да се избере со едно притискање на тастерот
 • За пациенти со тидален волумен од 50 mL нагоре
 • Капнографија: мерење на главниот тек на CO₂
 • Дневник за подршка на документација