The ClassicStar NIV total –face целосно лицеви маски

The ClassicStar NIV total –face целосно лицеви маски се запечатува околу периметарот на лицето, покривајќи ја устата, носот и очите. Овие области се помалку чувствителни на притисок и имаат помазни контури на лицето во споредба со областите што ги покрива ороназалната маска (назален мост). Маската е погодна за пациенти со распаѓање на носниот мост или неправилности на лицето. Перничето исполнето со воздух може да се прилагоди индивидуално на лицето со кое се соочуваат пациентите, обезбедувајќи висок комфор на пациентот и ефективен печат. Капакот на главата од 5 точки, кој вклучува преклоп на главата на горната маска, обезбедува стабилно и безбедно прицврстување, со што поместувањето на маската е полеско и се намалува притисокот. Клиповите за брзо релаксирање се интегрирани за брзо отстранување на маската.

 • Величини S, M, L
 • пумпачка топка за воздушно перниче за целосно лицева маска
 • стандарден коленски приклучок
 • вентил за перничето
 • приклучок за притисок/О2
 • перниче за маската
 • тело на маска
 • дел за фиксација

ClassicStar NIV маски за цело лице се за употреба на само еден пациент и имаат стандарден коленски приклучок.

НИВ маска за цело лице ClassicStar SE, за неинвазивна вентилација со стандардна врска со лактот, е наменета за воспоставување на интерфејсот на пациентот кога се применува вентилација. NIV Total Face Mask треба да се користи како прибор за вентилатор кој има соодветни системи за тревога и безбедност во случај на откажување на вентилаторот и е дизајниран да применува континуиран позитивен притисок на дишните патишта (CPAP) или вентилација со позитивен притисок за лекување при откажување на дишењето или респираторна инсуфициенција . Наменет е за употреба кај возрасни (> 30 kg / 66 lb) кои се соодветни кандидати за неинвазивна вентилација во болнички услови или установи.

 • основна вредност на притисок <30hPa
 • со волумен на мртов простор соодветен на величината 562ml, 590ml
 • отпор на проток за 100L/min – 1,31hPa